Hvordan bygge en nettside

Publisert
4. juni, 2024
Anslått lesetid
2 minutter

Relaterte tjenester

Nettside, Nettside

Skrevet av

Portrettbilde av Hanne.
Hanne Werner
Person foran en datamaskin

Mange tenker nok at det å lage en nettside er en relativt enkel oppgave- og at det derfor kanskje ikke koster så mye penger eller tar så mye tid. Dette er ikke tilfelle. 

Skal man først bygge en nettside, gjør det skikkelig. 

Ved å lage en nettside som faktisk generer til økt synlighet og gjør jobben ut mot kundene, kreves det god planlegging og en grundig prosess. 

 1. Planlegging og struktur

Det første steget i prosessen er planlegging og struktur. Dette steget er avgjørende for å definere mengde innhold og informasjon, antall sider/undersider og hvordan dette skal organiseres. På bakgrunn av denne grunnleggende informasjonen kan nettsideplattform og struktur settes. 

Å etablere et sidekart er essensielt. Det legger grunnlaget for prosjektets fremtidige retning og er et styringsverktøy frem til ferdig produkt. 

2. Skisser

Neste steg er skisser som viser hvordan nettsiden skal bygges og bli seende ut. Her skal det dannes et hovedbilde av en ferdig nettside. Bilder, tekster og grafiske elementer skal på plass, slik at det skissene blir et realistisk bilde på ferdig resultat. Det er også i dette steget at sidenavigasjon og brukervennlighet blir forankret.

3. Webdesign 

Steget for webdesign bringer layouten til liv ved å integrere farger, typografier og andre designelementer. Dette skjer ofte med bedriftens visuelle identitet i tankene for å sikre konsistens på tvers av alle plattformer. Det er her nettsiden virkelig begynner å få sin karakter og appell.

4. Teknisk utvikling 

Med design og planlegging på plass, begynner den tekniske utviklingen av nettsiden. Dette trinnet innebærer mye programmering og tilrettelegging for å omskape design til en fungerende nettside, en prosess som vanligvis er skjult for kunden. Det er også her analyseverktøyene blir lagt til slik at det blir enkelt å hente ut brukerdata og statistikk.

5. Testing og lansering 

Da er det tid for testing og lansering. Den avsluttende fasen omfatter grundig testing for å sikre at alle nettsidefunksjoner opererer som de skal. Etter vellykket brukertesting, er nettsiden klar for offisiell lansering.

Å utvikle en nettside er derfor en omfattende prosess som innebærer flere kritiske trinn, fra innledende planlegging til den endelige publiseringen. Det er denne detaljerte prosessen som muliggjør leveransen av en nettside som ikke bare møter, men overgår kundenes forventninger.

Har du et unikt problem?

Vi står klare til å løfte prosjektet ditt til nye høyder!

Portrettbilde av Hanne.

Hanne Werner

Daglig leder
+47 92 26 19 16

Relaterte artikler

Philip R. Olafsen
Chris Magnussen
Kristine Berg
Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrev

Vi sender ut nyheter, lesestoff og relevante gullkorn til alle som ønsker litt kunnskapspåfyll og oppdateringer fra folk i bransjen. Vi lover selvsagt å ikke spamme deg.