Hvorfor video er et viktig format i din markedsstrategi

Publisert
21. april, 2023
Anslått lesetid
3 minutter

Relaterte tjenester

Sosiale medier, Animasjon, Bildebank, Foto, SEM, Video

Skrevet av

Portrettbilde av Andreas.
Andreas Ådnem
Pincho Nation Fredrikstad video thumbnail, teksten «Pincho Nation Fredrikstad».

Videoinnhold har en større «stopp-effekt» enn tradisjonell bruk av bilder og tekst i annonsering, samtidig som det skaper mer tillit hos mottaker. De tre nåværende største sosiale medieplattformene Facebook, Instagram og TikTok – domineres av videoinnhold. Denne trenden kommer bare til å fortsette å vokse, og Meta investerer millioner i Instagram for å få brukere til å bytte fra tradisjonelle bildeinnlegg til Reels som svar på fremveksten av TikTok. 

Mobil som viser instagram video

Videoformatet er nå et modent annonseprodukt, og videoinnhold blir stadig mer populært blant forbrukere. I 2022 endret Facebook og Instagram algoritmene sine for å optimalisere innholdet som blir vist i brukeres feed. Det er ikke lenger nok for forbrukere å følge en merkevare eller en person for å få deres innhold presentert i sin feed. Om forbruker scroller videre fra merkevarens videoinnhold før det har gått tre sekunder, tolker algoritmen dette som at brukeren ikke er interessert i innholdet som er produsert og vil gjøre innholdet ditt mindre synlig for den aktuelle brukeren og andre brukere med tilsvarende bruksmønstre i fremtiden. Det motsatte skjer om du klarer å fange brukerens engasjement i mer enn tre sekunder! – Da blir du mer synlig for flere og kan få mye hjelp med ytterligere rekkevidde. 

I denne evige kampen om å fange oppmerksomheten til brukeren innen tre sekunder, er vinnerne de som klarer å produsere innhold som er relevant, interessant og treffer mottaker på riktig tidspunkt.

Video leder til interesse og kjøp

89% av forbrukere sier at det å se en video har overbevist dem om å kjøpe et produkt eller en tjeneste. Dette er et tydelig tegn på hvor viktig dette formatet er og kommer til å være i fremtiden. Algoritmer hos Google og Metas sosiale medieplattformer (Facebook, Instagram og Messenger) legger mer vekt på å vise videoinnhold. Video antas å gi mer verdi enn tekst og bilder, inneholder mer informasjon på kort tid og kan holde brukeren over lengre tid i din kanal. Vurderingen av ditt innhold er også gitt at du har god film-teknisk kvalitet og oppløsning i videoen din, og at formatet er riktig for de kanalene du bruker. 

Det er ikke en bestemt innholdsstrategi eller ett bestemt videoformat som passer for alle. Mange forskjellige funksjoner støttes av video og gir bedrifter en enkel måte å kommunisere med sine målgrupper. Strategien og videoformatet må tilpasses kanalen og mottakeren. Videoannonser i sosiale medier er et flott medium for å nå nye kunder og vise dem hvem du er og hva du verdsetter, hva merkevaren din tilbyr og hva som skiller den fra konkurrentene dine. 

Andreas i Prek redigerer video
Videoformatet må tilpasses kanalen og mottakeren

Undersøkelser viser at i 2023 vil 71% av markedsførerne lage sosiale medier-videoer, 70% vil lage “how to”-videoer, 50% vil lage presentasjonsvideoer, og 46 % vil lage videoannonser. Bedrifter som ikke bruker video i sin markedsstrategi oppgir at de ikke har tid eller ressurser til å produsere kvalitetsvideoer, selv om studier viser at dette formatet gir økning i både engasjement og visninger hos forbrukere. 

De mest effektive plattformene for video

Når det gjelder høyest effektivitet for videoinnhold blant kanaler i sin helhet, vinner YouTube (vurdert som mest effektivt av 78% av markedsførere som bruker videoformat), LinkedIn (69%) og Instagram (67%). 

For daglig bruk av kanaler som omhandler videoformatet, i målgruppen 18-29 år, er Snapchat det hyppigst brukte sosiale mediet i Norge med 69% daglig dekning, etterfulgt av TikTok (58%), som har hatt en sterk økning gjennom 2022 og gått forbi både Instagram, YouTube og Facebook i denne målgruppen. Facebook er fortsatt den plattformen flest benytter minst en gang per dag. 67% over 18 år bruker Facebook daglig, mens 50% bruker Snapchat daglig.

Har du et unikt problem?

Vi står klare til å løfte prosjektet ditt til nye høyder!

Portrettbilde av Andreas.

Andreas Ådnem

Kreatør Innholdsprodusent
+47 90 60 29 76
Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrev

Vi sender ut nyheter, lesestoff og relevante gullkorn til alle som ønsker litt kunnskapspåfyll og oppdateringer fra folk i bransjen. Vi lover selvsagt å ikke spamme deg.