Blikket mot 2024: Hvor bør du som annonsør investere pengene dine for fremtidig vekst

Publisert
20. desember, 2023
Anslått lesetid
2 minutter

Relaterte tjenester

Influenser marketing, Rapportering & analyse, Strategi

Skrevet av

Kristine Berg
Kristine Berg
Workshop hvor tilhørere følger med på workshopholder, post-it-lapper på veggen.

Året 2024 står foran oss med en spirende spenning og et hav av muligheter innen markedsføring. I årets siste måned ønsker vi å peke på de mest lovende områdene hvor annonsører bør kanalisere sine midler for å sikre maksimal avkastning og en godt synlig posisjon, i det stadig skiftende landskapet innen forbrukernes oppmerksomhet.

Interaktivitet og personlig tilpasning

Først og fremst bør annonsører sterkt vurdere å dykke dypere inn i den voksende sfæren av digitale opplevelser. Interaktivitet og personlig tilpasning fortsetter å være nøkkelordene for suksess. Investeringer i skreddersydde digitale kampanjer, som utnytter kunstig intelligens for å skape unike brukeropplevelser, kan være en avgjørende strategi. Personalisering har blitt kritisk for å sikre målrettet markedsføring uten å kompromittere personvern. Gjennom avanserte analyseverktøy og algoritmer for maskinlæring, kan annonsører skape skreddersydde kampanjer som ikke lenger er avhengige av sporingsteknologier.

Denne tilnærmingen gjør det mulig å forstå og nå publikum på en mer relevant og engasjerende måte, ved å bruke dataene de velger å dele, uten å krenke deres personvern. Slik personalisering er nøkkelen til å opprettholde effektiviteten i digitale annonser, og vil fortsatt være en avgjørende strategi for å engasjere målgruppene på en meningsfull måte.

Bærekraftige initiativer og kampanjer

For det andre, må du ikke undervurdere kraften i bærekraftighet. Forbrukerne er stadig mer bevisste og engasjerte i å støtte mer miljøvennlige og etisk ansvarlige merker. Annonsører bør derfor øke
investeringene i bærekraftige initiativer og kampanjer som demonstrerer deres engasjement for miljøbevissthet og samfunnsansvar.

Dette vil ikke bare bygge en sterk merkevare, men også tiltrekke seg en stadig voksende gruppe av miljøbevisste forbrukere.

Videoinnhold er fortsatt en avgjørende drivkraft

Statistikken lyver ikke: mennesker konsumerer videoinnhold som aldri før, og denne trenden ser ut til å vedvare. Det som er enda mer bemerkelsesverdig, er den eksplosive økningen av mobilvideo. Smarttelefoner og nettbrett har blitt våre trofaste følgesvenner, og det er her det skjer. Personalisert kommunikasjon via mobile flater har blitt selve hjertet av moderne markedsføring. Mobilplattformer gir muligheten til å levere skreddersydd innhold, og det er her den virkelige magien skjer – når en person føler at en video er laget spesielt for dem, oppstår en umiddelbar forbindelse. Dette er ikke bare en trend, det er en nødvendighet for å kapre oppmerksomheten til dagens publikum som stadig er på farten og er kravstore når det gjelder relevant og personlig tilpasset innhold.

Modning av mikroinfluencer-markedsføring

Til slutt, bør annonsører som ikke allerede har gjort det, rette oppmerksomheten mot influencer-markedsføring. Mens influencer-markedsføring har vært en del av strategien i noen år nå, vil 2024 se en ytterligere modning av dette feltet. Mikroinfluencere, med sin nære tilknytning til spesifikke nisjer og høy grad av autentisitet, vil være kritiske aktører for å oppnå mer direkte og engasjerende forbindelser med målgrupper.

I sum vil en vellykket markedsføringsstrategi for 2024 kreve en balanse mellom teknologisk innovasjon, bærekraftighet og menneskelig forbindelse. Ved å omfavne disse nøkkelområdene, kan annonsører skape dyptgående og varige relasjoner med sine målgrupper, og forvandle investeringene til langsiktig suksess i det stadig skiftende landskapet i markedsføring.

Har du et unikt problem?

Vi står klare til å løfte prosjektet ditt til nye høyder!

Kristine Berg

Kristine Berg

Performance Marketing Specialist
+47 90 68 63 04
Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrev

Vi sender ut nyheter, lesestoff og relevante gullkorn til alle som ønsker litt kunnskapspåfyll og oppdateringer fra folk i bransjen. Vi lover selvsagt å ikke spamme deg.