Åpenhetsloven – fokus på menneskerettigheter og arbeidsforhold

Publisert
24. februar, 2023
Anslått lesetid
< 1 minutt

Relaterte tjenester

Strategi, Innhold

Skrevet av

Portrettbilde av Hanne.
Hanne Werner
Et multikulturelt lag samler hendene.

Som en del av markedsføringen er det viktig å kommunisere ut til publikum at loven er ivaretatt. Du vil bidra til å styrke hele bedriftens respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold

Loven kommer til å knytte menneskerettigheter og næringsliv tettere sammen

Åpenhetsloven er en ny lov, vedtatt av Stortinget 1. juli 2022

Det er en tydelig trend at forbrukere ikke bare bryr seg om kvaliteten på produktene dine, men også om at selskapet bak opptrer etisk og forsvarlig.

Loven skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, og sikre allmenheten tilgang til informasjon.

Den stiller også krav til åpenhet og innsyn for offentligheten i hvordan virksomhetene jobber med dette.

Hvem gjelder loven for?

Loven gjelder for større virksomheter. Mindre virksomheter er ikke direkte omfattet av loven, men kan bli påvirket av den allikevel. Dette gjelder særlig for de som er leverandører til større virksomheter, og som kan møte krav om å leve opp til de samme standardene.

Uansett om du er liten eller stor bedrift ivaretar loven en sunn holding til dine arbeidsforhold og det kan fremme deg som leverandør til de større bedriftene hvor kravene er obligatoriske.

Har du et unikt problem?

Vi står klare til å løfte prosjektet ditt til nye høyder!

Portrettbilde av Hanne.

Hanne Werner

Daglig leder
+47 92 26 19 16
Hold deg oppdatert

Meld deg på nyhetsbrev

Vi sender ut nyheter, lesestoff og relevante gullkorn til alle som ønsker litt kunnskapspåfyll og oppdateringer fra folk i bransjen. Vi lover selvsagt å ikke spamme deg.